Horsens kommunes biblioteker får ny hjemmeside

Tirsdag d. 11. november slår Horsens kommunes biblioteker dørene op for en helt ny hjemmeside på http://horsensbibliotek.dk/

Hjemmesiden afløser en søgeside, der efterhånden har 20 år på bagen, og bliver væsentlig bedre til at integrere de digitale tilbud såsom e-bøger, online opslagsværker og netbaseret musik og film, som biblioteket stiller til rådighed. Det sker i et mere mobil- og tablet-venligt design, der gør adgangen til materialerne mere overskuelig.

Sammen med de fleste andre folkebiblioteker i Danmark skifter Horsens kommunes biblioteker til en ny fælles hjemmesideplatform. I fællesskab med landets øvrige biblioteker udvikles denne platform løbende. Det giver et hidtil uset potentiale for udbygning af nye faciliteter på et mere kontinuerligt plan.

Danskernes Digitale Bibliotek

Horsens kommunes biblioteker er med i Danskernes Digitale Bibliotek (DDB), som er et forpligtende samarbejde mellem Kommunernes Landsforening og Kulturministeriet. Samarbejdet skal styrke bibliotekernes muligheder for at håndtere og formidle elektroniske medier såsom e-bøger og andre netbaserede materialer.

Som en del af DDB’s mission og vision er formålet at styrke, effektivisere og synliggøre det samlede, digitale offentlige bibliotekstilbud. Alle landets 98 kommuner er med i samarbejdet.

Det er under DDB, at den nye fælles platform for bibliotekernes hjemmesider, kaldet DDB CMS, bliver udviklet. Formålet er blandt andet at sikre bedre digital formidling og økonomiske fordele ved national deling af både indhold og udviklingskræfter.

DDB CMS skal således sikre den grundlæggende funktionalitet, der er nødvendig for at give borgere og brugere en digital adgang til folkebibliotekerne.